Sunday, August 14, 2011

Bukan Sekadar Musim Panas


Tahun ni pertama kali aku merasa puasa kat Perantauan (tak kira, aku nak taruk P huruf besar jugak) Agak lama jugaklah. Give and take, dalam 17 jam jugaklah puasa. Start from 5.10 pagi sampai 8.54 malam. Ni pun nasib baik dah hari ke 13 semakin
awal sikit buka. Awal awal dulu, pukul 9.30 kitorang buka. Isyak pukul 11 malam. Lepas terawikh memang collapse la. Takpun tak sesempat Terawikh dah collapse dulu.


Almaklumlah penat summer class kan. Aitceh.

Oh ye. Aku tengah busy kelas sekarang ni. Dua bulan summer class aku. Sebulan haritu dah habis, so ini second phase pulak. Tapi taklama je lagi nak habis dah. 25hb ni aku startlah cuti before bukak sem baru. Ala tak kisahlaaaa 2 minggu je pun tak macam korang 2 3 4 bulan cuti. Takpayah la nak jeleskan aku. Choii.


Tapi memang serious penatlah kelas. Pack gila kot jadual. Lagi lagi yang second phase ni. It is actually kursus untuk cikgu cikgu bahasa perancis from all over the world. So I had this opportunity berkursus dengan french teacher from Spain, Italy, Syria, Egypt, Iran, Tajikistan, Venezuela, and banyoooaaak lah lagi negara lain. It's fun, really!


And of course, kitorang lah yang PALING MUDA sekali. Diorang semua dah cikgu mekgu kot. Dah kahwin semua. Kitorang je yang terkedek kedek tengah belajar lagi. Tapi seronok gaklah. Sebab diorang ramai yang sporting . Especially orang Venezuela.



Aku google image Venezuela terjumpa yang ni. Belasah jelah. Hahahhaha. Gila la kalau cikgu hot camni. Pergh



Eh sorilah korang puasa ke? Sape suruh datang blog aku



Kelas kitorang kene bahagi ikut modul. Eventhough modul aku macam takdelah best sangat, tapi disebabkan orang yang semodul dengan aku tu best, seronoklah jadinye.


First, sebab ada Sergey (sorila Fairuz. hahahhahaha) Hensem seooooooddddd dia ni. Orang Tajikistan. Tapi dia mixed Rusian. So muke macam orang putih laaa. And he can speak russian too. Aaaaanddddddd surprised surprisedddd, umur 20 je baru kot! Me likeyyyyy *gatal*



dan dan aku ni. Hahahahhahaha.

Awal awal tu macam takdela rasa ape sangat dia tu. Tahu die hensem, tapi macam -ala,not my taste. But then bila aku jadi partner ( nak jugak tu guna word partner ) group 2 kali, rasa mamcam comel pulak dia ni. Dahlah boleh tahan sempoi and peramah. Auw cair mak nyahhhhh. Mata biru lagi. Auwwww episod 2


Sabtu haritu terserempak dengan dia kat Intermarche (tupon nak bagitau) Eh sukela hati. Mungkin kitorang berjodoh. Haha. Tapi serious dia memang comel! *angau*


Start next week satu modul je aku sekelas dengan dia. Itupon belah pagi. Nasib baiklah pagi. Semangatlah sikit nak pergi kelas. LOL.



Ok enough about Sergey. Betullah orang kata, tak kenal maka tak cinta. CHEHHHHHHHHHHHHHH. Diamlah Aqilah.




Lepastu ada sorang abang Italy ni. Aku namakan dia, Abang Manja. Sebab apa? Sebab dia manja. Dahlah nerd gila. Butang baju sampai atas. Tapi sumpah kelakar abang manja ni! Pandai berlakon pulak tu. Sangat tak menahan. Dia buat lawak tapi muka dia selenga je. Mane la tak lawak. Adoi laaa. Terus aku jadi die hard fan dia. Thumbs up abang manja!



Oh abang manja.....



Ok itu je lah aku nak cerita. Penat lah nak type pepanjang (ye aku tau dah panjang)

Till then, selamat berpuasa tawan tawaaaaaaaaaaan!



300 days of summer,

No comments: